Tanssi on monimuotoinen ja monipuolinen harrastus, joka sopii lähes kaikille. Jokainen voi mieltymyksensä mukaan valita itselleen sopivimman lajin. Tarjolla on nykypäivänä opetusta myös uusimpiin ja eksoottisimpiin tanssilajeihin, jotka eivät välttämättä ole tulleet suurelle yleisölle tutuksi. Varmaa onkin, että jokainen tästä harrastuksesta kiinnostunut löytää itselleen sopivan muodon.

Suomesta löytyy tuhansia erilaisia tanssikouluja, joissa voi opetella taitoja yksin tanssittavista lajeista aina ryhmätansseihin. Maassamme opetus on korkeatasoista ja paikalle saadaan vuosittain vierailevia opettajia erityisesti kesällä pidettäville kursseille. Täysin uutta potkua saat tanssiharrastukseesi kuitenkin sijoittamalla kurssiin ulkomailla ja hakemalla uudenlaista inspiraatiota suosikkiharrastukseesi.

Tanssikurssit Euroopassa

Lontoo ja Pariisi ovat tunnettuja tanssikaupunkeja kansainvälisestikin tarkasteltuna. Loistavia kursseja löytyy kuitenkin ympäri Eurooppaa. Italia, Irlanti, Sveitsi, Bulgaria, Kroatia ja Tšekki ovat viime vuosina nousseet suosituiksi kohteiksi tanssimatkailijoille. Kokonaisvaltaisen kokemuksen kannalta saattaa olla mielenkiintoisempaa lähteä jonnekin vähemmän tunnettuun paikkaan ja oppia samalla sekä tanssia että jotakin uutta maailmasta. Toki aina kurssia valitessa on viisasta katsoa, onko kurssi tarpeisiin sopiva ja mitä muut siitä ovat pitäneet. Toisinaan opetuksen taso voi nimittäin tuoda epämiellyttäviä yllätyksiä, joten on hyvä tutustua aiheeseen etukäteen.

Miltä kuulostaisi tanssikurssi Irlannissa? Jos perinteiset irlantilaistanssit kiinnostavat, on tämä maa silloin valintasi. Vihreän saaren kauniit nähtävyydet mahdollistavat tutustumisen uuteen kulttuuriin, kun taas mainio tanssikurssi siinä sivussa aktivoi kehoa. Maa on vehreä ympäri vuoden ja vaikka talvella sää onkin hyytävä, maa on näkemisen arvoinen. Lindy hopin harrastajia hemmotellaan useilla erilaisilla kursseilla, joita on tarjolla ympäri vuoden. On myös hyvä pitää mielessä, että maassa järjestetään erityisesti kesäisin intensiivikursseja perinnetansseista.

Venäjä tunnetaan erityisesti maailmanluokan baletistaan, mutta muu Itä-Eurooppa ei useimmille ole tuttu tanssitaitojen kohentamiseen sopivana kohteena. Bulgaria, Kroatia ja Tšekki tarjoavat korkealaatuisia kursseja niin baletin, nykytanssin, hiphopin kuin dancehallin harrastajille.

Pidä siis silmällä eurooppalaisten tanssikoulujen tarjontaa erityisesti kesäaikaan. Voit löytää elämäsi parhaan tanssikurssikokemuksen ilman, että sinun tarvitsee lähteä pitkälle matkalle kurssia varten.

Uuden maailman tanssikurssit

Jos kaipaat pidemmälle matkalle maailmalle samalla, kun opit uutta rakkaasta lajistasi, on Yhdysvallat mainio valinta. Tanssin harrastajille New York tarkoittaa alan huippuosaamista ja uusia tuulia. New Yorkin tarjonta myös tanssileireistä on valtava ja itselle sopivan vaihtoehdon löytämiseen kannattaa käyttää tovi. Ota aktiivisesti yhteyttä eri leirien yhteyshenkilöihin ja kysele tarkemmin niiden opettajista ja sisällöistä. Näin varmistut siitä, että saat juuri tarpeeseesi sopivaa opetusta.

New York ei kuitenkaan ole ainoa paikka, jossa voi opiskella parhaiden opettajien johdolla. Ole avoin ja tutki myös muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi hiphopin harrastajille on Utahin Draperissa tarjolla syksylläkin mainioita kursseja. Kesäisin Idahon Pocatellossa puolestaan järjestetään slam dancen opetusta. Jazz-tanssin harrastajille puolestaan korkealaatuisia kursseja löytyy ympäri maata. Kaunis Vermont tai valtavan kokoinen Texas, upeasta Kalliovuorilla sijaitsevasta Coloradosta puhumattakaan, ovat tanssileirin kohteina mainio vaihtoehto.

Tanssileirit Aasiassa ja Oseaniassa

Nykytanssista ja erilaisista niin kutsutusta katutansseista kiinnostuneelle on syksyllä tarjolla Intiassa korkealaatuinen kurssi, jota kannattaa pitää silmällä. Kurssi järjestetään Mumbaissa ja opettajina on kansainvälisesti tunnettuja opettajia. Tämä leiri on varmasti eksoottinen kokemus – intialainen elämänmeno kohtaa kansainvälisen tanssin koulutuksen.

Australia ja Sydney ovat baletin harrastajien yksi suosikkikohteista. Sydneyssä sijaitseva oopperatalo ja sen baletti ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Sydney ei kuitenkaan ole ainoa kohde, josta tanssileirejä kannattaa etsiä. Melbourne tarjoaa korkealaatuisia kursseja muun muassa jazz-tanssista, klassisesta baletista ja stepistä niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin harrastajille.

Kansainväliset tanssileirit